Hoe maak je een gaslek mee!

Door DJ-Visto op dinsdag 14 december 2010 23:49 - Reacties (9)
Categorie: -, Views: 3.117

Nou er zijn 3 spel regels.

1. Ga met school een kerststal opbouwen
2. Er moet een gaslek zijn
3. Een 'kaarsjesavond'


Nou om jullie niet langer in spanning te houden, een leuk nieuws artikel: http://regio15.nl/actueel...ek-dorpsstraat-zoetermeer

Wat is er nou gebeurd? Wij hebben met school een levende kerststal, met beesten etc..

Wij zouden om 16:00 gaan opbouwen, wij aanwezig.
Eerst naar school, rustig alles op een trailer geladen, op naar de Dorpsstraat naar de plek waar we zouden op gaan bouwen, ruiken een beetje GAS en denken eerst even van ja het komt vast van verderop aangewaaid (het waaide nogal hard en stonden meerderen stalletjes om te bouwen). Wij nog grapjes maken over hoe en wat.

Vol goeie moed aan de slag zodat wij op tijd klaar zouden zijn, op een gegeven moment komt er iemand van de 'Pasta Company' langs, die ons wat aanwijzingen gaf, en waar wij stroom vandaan konden halen etc.

De kerststal staat op poten, tot wij tot de ontdekking komen dat wij meer GAS gaan ruiken, de eigenaar van de 'Pasta Company' had gezegd dat hij een GAS meld nummer had, toevallig liep er ook handhaving.

De handhaving heeft massaal de hulpdiensten opgetrommeld (3 Brandweer wagens, 2 Politie wagens).
Een leuke quote van de handhavers 'Je mag hier niet meer bellen en of roken!' vervolgens pakt ze der mobiel en belt boven het GAS putje rustig met de meldkamer!

Wij nog gevraagd of wij de kerststal mochten afbreken zodat wij ergens anders konden opbouwen, maar dat mocht niet meer, helaas het is rond 16:50 geweest dat dit is gebeurt. Op dit moment liggen er ook allemaal accuboren, zagen, luidsprekers film camera's etc buiten, maar we mochten niks meer opruimen.

Eerst moesten we een stukje achteruit, toen nog een stukje. De brandweer was met zuurstof maskers op naar het lek toegegaan, wij hebben daar dus ruim een uur gestaan zonder iets, met nog grappen maken daarover.

Wij nog gevraagd, mogen we die auto's aan de kant zetten? Nee dat mocht ook niet meer ivm ontploffings gevaar, leuk weetje is dat een brandweer wegen (dikke diesel) al een half uur ernaast aanstond, hoe bedoel je ontploffings gevaar!

Wij lang gewacht, uiteindelijk komt er een busje van Joulz (Infrastructure beheerder van Eneco) terplaatsen die gaat ook nog even een meting doen, die doet helemaal geen zuurstof masker op joh, die loopt gewoon zo er naartoe en doet zijn werk. Wij hoorde de meter erg hard piepen het is waarschijnlijk goed mis.

Gelukkig hadden wij voor die tijd al de trailer met beesten afgebeld waarmee de directeur zou komen, die is toen razendsnel ook terplaatsen gekomen. (zonder de beesten!). Besloten rond 18:30 om het feest van ons helaas af te blazen, sorry Zoetermeer. Om 19:15 was er een persoon van Juilz terplaatsen die het gebied een stuk heeft vrijgeven, hij ging zelfs zover dat wij ongeveer naast het gaslek mochten gaan opruimen onze kerststal, snel alles in de auto gepropt.

Om 19:30 iedereen veilig op school aangekomen en alles gedumpt en opgeslagen. Dit ruimen we morgen wel op. Rond 20:00 zijn we met 9man, (5kinderen + directeur + 3docenten) uiteten gegaan, dit was smakkelijk. Helaas dat het hier moest en niet bij de Pasta Company.

Leuke weetjes:
Anderhalve week terug schijnt het al een keer gemaakt te zijn geweest, maar het is denk ik niet helemaal goed gegaan.

Handhavers zijn lastig vooral als je aan ze vraagt waarom mag de brandweer wagen wel de motor aan hebben en die auto daar niet het antwoord daar op was simpel weg 'Die hebben er verstand van!'

En dat helaas de grootste attractie van de Kaarsjesavond niet door kon gaan. Jammer jammer, volgend jaar hopelijk beter..! Sorry Zoetermeer.

Foto's
http://stedelijk-college.sczfotoalbums.nl/albums/userpics/10003/tn_december%202010%20school%20006.JPG
http://stedelijk-college.sczfotoalbums.nl/albums/userpics/10003/tn_december%202010%20school%20026.JPG

Volgende: Mag naar nicaragua 11-'10 Mag naar nicaragua

Reacties


Door Tweakers user PcDealer, woensdag 15 december 2010 00:10

Wtf is Joulz? Wat doet de vrouw van Jamie Oliver daar?

[Reactie gewijzigd op woensdag 15 december 2010 00:10]


Door Tweakers user DJ-Visto, woensdag 15 december 2010 00:16

PcDealer schreef op woensdag 15 december 2010 @ 00:10:
Wtf is Joulz? Wat doet de vrouw van Jamie Oliver daar?
Staat nu vermeld. :)

Door Tweakers user DeviaVir, woensdag 15 december 2010 00:17

Die hebben massaal de hulpdiensten opgetrommeld, een leuke quote van de handhavers 'Je mag hier niet meer bellen en of roken!' vervolgens pakt ze der mobiel en belt boven het putje rustig met de meldkamer! Dan denk je wat wat wat?
Rofl!


Door Tweakers user Death1ord, woensdag 15 december 2010 11:20

Ach, bij ons in de straat kwamen ze metingen doen omdat er een mogelijk gaslek zou zitten in onze straat. Dan heb je ook eventjes een rofl moment als een van de 2 personen dan doodleuk een sigaretje opsteekt als ie aan het controleren is :+

Door Tweakers user TIGER79, woensdag 15 december 2010 12:34

"Nee dat mocht ook niet meer ivm ontploffings gevaar, leuk weetje is dat een brandweer wegen (dikke diesel) al een half uur ernaast aanstond, hoe bedoel je ontploffings gevaar! "

Zo'n zin kan natuurlijk twee betekenissen hebben... Wat ze ook kunnen aangeven met zo'n zin is niet dat de wagen een ontploffing teweeg kan brengen maar dat je zelf niet bij je wagen mag komen omdat ie in een zone is waar ontploffings-gevaar aanwezig is...
Ligt er net aan hoe je het zelf interpreteert, en daarom houden hulpdiensten van dit soort kreten : ze geven wel een beeld maar zijn zeker niet specifiek...

Door Tweakers user wimjongil, woensdag 15 december 2010 12:49

Moet je maar geen kerststal gaan bouwen.

Door Tweakers user whocarez, donderdag 16 december 2010 10:17

Achja,

PAs werd bij ons de gas aansluiting vervangen. OVeral van die mooie bodjes op straat roken en open vuur verboden. Ongeveer 2 meter rondom de te vervangen gasleiding afgezet.

Komt er zo'n ouwe baas om die leiding te vervangen. Denk je prima fijn en het eerste wat hij doet terwijl hij naast de open leiding staat ff een sjekkie draaien en steekt hem gewoon aan. :?

Zo nieuwsgierig als dat ik was, vragen waarom hij wel mocht roken en de rest op afstand moest blijven. Zegtie doodleuk ach me peuk is niet warm genoeg en de dichtheid van het gas is niet hoog genoeg om te ontbranden. Staat op nog geen halve meter van de leiding. 8)7

Door Tweakers user Joindry, donderdag 16 december 2010 10:28

In Vlaanderen zijn ze daar anders wel redelijk streng op, op lagedrukaansluitingen.
de teams zijn uitgerust met speciale (versta 700euro/stuk) gsm's om te kunnen bellen in de nabijheid van gaslek. In open lucht is het inderdaad wel niet echt nodig om een masker op te zetten omdat alles zich kan verspreiden. En mocht er een dikke en plotse aanwezigheid zijn, zou je het zien en horen. Enkel die brandweer is wel hilarisch. Ik zeg altijd: sterven door idiote overmoed is niet heldhaftig.

Reageren is niet meer mogelijk